Tertekan


Hari ni nak luahkan perasaan kat sini. Bukannya selalu buat pun. Tak sabar rasanya nak habiskan latihan industri yang berbaki 6 minggu lagi. Bukannya apa, stress dengan bos yang banyak kerenah. Mentang-mentanglah kami praktikal di sini senang je nak kerah kami. Ingat kami tak penat ke buat benda yang sama je. Kalau macam inilah hari-hari memang darah tinggi saya akan naik. Susah dapat bos yang tak prihatin ni -_-

Dah nak dekat sebulan tak dapat balik rumah. Rindunya dekat famili. Bilalah dapat balik ni. Cepatlah habis praktikal. Tak sabar nak cuti. Nak release tension. Nak jalan-jalan dengan adik. Nak buat macam-macam benda untuk gembirakan diri sendiri. 

Bunyi macam pelik kan? Hurm maklumlah sekarang ni tengah runsing dengan bermacam-macam masalah. Saya tengah cuba untuk menggembirakan diri ini dengan berjumpa kawan rapat, luahkan perasaan pada mereka supaya saya rasa lega. Kalau boleh tak nak fikir sangat masalah yang saya hadapi sekarang ni. 

Okay cukuplah merepek merapu untuk kali ini. Dengan cara ini saya dapat kurangkan sedikit tekanan yang saya hadapi. Bukan saya seorang je ada masalah. Yang penting kita haruslah berfikiran positif dan pandai selesaikan masalah dengan cara yang betul. 


No comments: