Penat


Agak lama saya tak update blog saya ni. Sekarang bila dah mula kuliah memang terasa penat. Maklumlah jadual kuliah semuanya bermula pada pukul 8 pagi. Yang paling pack kelas hari isnin. Dari pukul 8 pagi sampai 4 petang. Dah macam waktu pejabat pulak. Yang paling best hari jumaat sebab tiada kelas. 

 Jadual saya untuk sem ni

Minggu depan merupakan minggu keempat kuliah. Bermakna ujian 1 akan bermula tak lama lagi. Risau pulak rasanya. Macam tak percaya je nak hampir sebulan dah kuliah berlangsung.

Sejak minggu lepas lagi kolej saya buat macam-macam aktiviti. Nak tak nak terpaksa turut serta untuk mengumpul merit. Kalau tak cukup merit tak dapat tinggal kat kolej pulak. Inilah realiti kehidupan sebagai pelajar. Semua aktiviti yang dijalankan kalau boleh nak terlibat sama. 

Disebabkan inilah saya berasa amat penat. Saya ni bukannya larat sangat macam orang lain. Kadang-kadang walaupun penat saya terpaksa juga turut serta dengan aktiviti yang dijalankan. Masa rehat pun rasa macam tak cukup je. Apa yang penting kuatkan semangat dan jangan putus asa.

No comments: