Suasana raya

Assalamualaikum...

Apa khabar semua? wah lamanya tak update blog ni..
mana taknya sibuk beraya la katakan..yeke? rasanya tak rasa macam raya je.. T.T..
Actually sibuk mengemas dan memasak untuk juadah raya..tak percaya?? tengok gambar ni..


Gambar ini diambil pada malam sebelum raya..ada la jugak rasa macam nak raya..lemang ni kami masak sendiri..nak beli rasa macam mahal je..lebih baik buat sendiri..kalau tak silap pukul 3 pagi baru lemang ni masak..tu pun sebab saya terjaga nak pergi minum..

Pada raya pertama kami tak pergi beraya mana-mana pun..cuma pagi tu adik-adik saya pergi menziarah pusara arwah ayah saya..



Mak je pergi rumah saudara mara..kami sebenarnya malas nak pergi sebab ade yang sibuk buat assignment dan saya malas nak drive jauh-jauh ni..huhu..Orang lain hari raya pertama pergi menziarah sanak saudara tapi kami bertiga pula pergi jalan-jalan ke pekan..tak percaya?? tengok ni..


Mula-mula makan kat KFC kemudian jalan-jalan kat Giant pulak..


Pada hari raya kedua pula, barulah kami pergi beraya..tu pun pergi rumah jiran masa kami kecil..sebelum pergi kami sempat lagi tangkap gambar untuk dibuat kenangan..kami ni suka bergambar.. :)

Ini masa sebelum bertolak

Ini pula masa beraya di rumah jiran

Tapi hari raya ketiga ni memang kami tak pergi mana-mana pun..nak rehat kat rumah je..rasanya macam takde mood nak pergi beraya dah..masa kecik-kecik dulu kalau dapat beraya best sangat..lagi-lagi bila dapat duit raya..hehe..
ingatkan dah besar ni tak merasa dapat duit raya..rupa-rupanya ada juga yang bagi..
terima kasih banyak-banyak.. :)

12 comments:

zulayha aziz said...

selamat hari raya...~

Nur Hanis said...

zulayha aziz: selamat hari raya juga.. :)

zainun jisni said...

besh la wat lemang sendiri :)

Nur Hanis said...

zainun: memang best tapi nak tunggu masak lama tu.. :D

Ain SSB said...

Salam, saya dah follow dah blog awak! Selamat hari raya! :)

Nur Hanis said...

Ain: wsalam..thanks ya..selamat hari raya.. :)

lieynanilaz said...

salam kenal...buat kunjungan balas dari segmen jom tambah follower n folow...hepi blogging ya...:)

Nur Hanis said...

lieynanilaz: slm kenal..thanks sudi follow..have a nice day.. :)

cik kartun said...

CK nye blog p0n bercuti lame gak..hihihi
samat ari raya k

Nur Hanis said...

CK: owh ni beraya sakan la ye..
hehe.. :)

Run Away♥ said...

selamat hari raya...;d

Nur Hanis said...

RA: selamat hari raya.. :)